תחרות בי”ס לאדריכלות באוניברסיטת ת”א

(בשיתוף עם אדריכל יהונתן כהן)

מבנה מעורב שימושים: בי”ס לאדריכלות שהופך שער כניסה לאוניברסיטה,; קומת קרקע מסחרית הכוללת חנויות, בית קפה (המשמש מצד אחד את הרחוב ומצדו השני את באי האוניברסיטה) וגלרית ארכיון אדריכלות ישראלית ממנה עליה למוסדות הארכיון.

קומת הקרקע מתוכננת בשני מפלסים (לרחוב לבנון ולמפלס האוניברסיטה הגבוה יותר) מציעה חיבור הרחוב, האוניברסיטה וככר אנטין ע”י פיתוח מחודש וקשירת הפרוגרמות סביב הכיכר ע”י אירועים משתנים.

בית הספר מחולק בין 2 תיבות – אחת משמשת את חללי הסטודיו ומציעה חוויה מדורגת ומלאת התרחשות, השניה משמשת סדנאות, כתות לימוד ומשרדי תמך. בין שתי התיבות עלייה מחברת המציעה הזדמנות לאינטראקציה חברתית, צפייה בהתרחשות המתחוללת בשתי התיבות ובמרפסות חדרי הסטודיו הכוללות תצוגת התוצרים.

המבנה מנצל את הפרשי הגבהים בין האוניברסיטה והרחוב ומציע לסיים את מדרון האוניברסיטה בספריה מדורגת המהווה גם כניסה לבית הספר לאדריכלות.

  • ארכיטקטורה

    ציבורי
  • מיקום:
    תל אביב
  • סוג התוכנית:
    ציבורי
  • היקף:
    כ- 8000 מ״ר
  • הלקוח:
    אוניברסיטת תל אביב
  • סטטוס:
    תחרות
  • מועד:
    2020
שינוי גודל גופנים
ניגודיות